Anonieme brievenschrijfster ontmaskerd

zondag 19 oktober 2014

Koewacht - De politie is er in geslaagd om na een moeizaam onderzoek de identiteit te achterhalen van de anonieme brievenschrijfster die sinds 2011 tientallen inwoners van Koewacht ernstig beledigde en bedreigde.

Sinds drie jaren ontvingen vele bewoners van het grensdorp met enigeregelmaat haatdragende brieven, die van zeer persoonlijke aard waren. De brievenwaren vaak kwetsend, beledigend en soms zeer bedreigend. Sommige brieven werdennaar werkgevers gestuurd met de bedoelding de werknemers zwart te maken. Doorhet verspreiden van de brieven ontstond onder de ontvangers zeer veel argwaanten op zichte van hun omgeving.

Handschriftvergelijkingsonderzoek

Uit politieonderzoek, onder andere door eenhandschriftvergelijkingsonderzoek, bleek de dader een 51-jarige inwoonster uitKoewacht te zijn. Ze is dinsdag 15 oktober door de politie verhoord en heeft eenvolledige bekentenis afgelegd. Ze toonde heel veel spijt van haar handelingen.

Informatiebijeenkomst

Woensdagavond 16 oktober is er een bijeenkomst geweest met de slachtoffers.Vijftien benadeelden waren aanwezig. De brievenschrijfster is later bij debijeenkomst aangesloten en heeft haar excuses aangeboden. De slachtofferstoonden zich tevreden met de confrontatie en het persoonlijk excuus.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kapellebrug | 112 alarmeringen Kapellebrug | Goedkoop Tanken in Kapellebrug | Supermarkten in Kapellebrug | Weerbericht Kapellebrug