Knul aangehouden voor joyriding

dinsdag 11 augustus 2015

Hulst - Een 17-jarige knul uit Nieuw Namen is dinsdag 11 augustus 2015 omstreeks 05.25 uur aangehouden ter zake joyriding in een auto. De jongeman negeerde tijdens een achtervolging een stopteken en reed met snelheden van circa 170 a 180 km / uur. Een automobilist moest bovendien op een rotonde flink op de rem trappen om een aanrijding te voorkomen. De knaap die alleen een scooterrijbewijs heeft, zegt dat hij nog nooit een rijles heeft gehad en nog niet eerder auto had gereden.

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zagen in Hulst eenauto rijden met daarin drie personen. Ze gaven de bestuurder een stopteken,vanwege een melding van een verdachte situatie eerder die nacht. Het signaalwerd echter door de bestuurder genegeerd, waarop de achtervolging gestart werden ook de Zeeuwse politie werd gewaarschuwd. Tijdens de achtervolging stapte debijrijder uit de auto. De Militaire politieagenten hebben zich daarop gesplitst.

Agenten gingen naar het adres in Hulst waar de eigenaar van deauto zou wonen. De dienders zagen in de straat een jongeman lopen die in zijngezicht verse krassen had. Kennelijk was hij degene die tijdens de achtervolgingwas uitgestapt, hij had zich bezeerd tijdens de vlucht door het struikgewas. Hijwerd omstreeks 03.50 uur aangehouden omdat hij geen ID-bewijs bij zich had. Hijbleek de zoon te zijn van de eigenaresse van de auto.

De auto werd onbeheerd aangetroffen in Nieuw Namen. Verderonderzoek wees uit dat de bestuurder en de derde persoon in een woning in NieuwNamen waren. Een 17-jarige knul uit Nieuw Namen werd omstreeks 05.25 uuraangehouden ter zake joyriding. Hij verklaarde dat hij niet op het stopteken hadgereageerd omdat hij geen rijbewijs heeft.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kapellebrug | 112 alarmeringen Kapellebrug | Goedkoop Tanken in Kapellebrug | Supermarkten in Kapellebrug | Weerbericht Kapellebrug